Lag velsmakende thaimat hjemme

Om man har tilgang på ingrediensene er ikke thaimat spesielt vanskelig å lage hjemme. Heldigvis har maten blitt så populær de siste årene at de fleste ingredienser kan finnes i store supermarked eller asiatiske butikker.

Kyllling Satay

Denne velsmakende kyllingretten fungerer både som en forrett og som hovedrett. Biter av kyllingfilet marineres i en puré av thaismaker for å gi kjøttet en god smak og for å gjøre det mørt.

Marinaden består av sitrongress, sjalottløk, chili, hvitløk, galangalrot, fiskesaus og soyasaus. Kjøttet bør marineres i minst fire timer, og inntil 24 timer.

Peanøttsausen lages ved å blande usøtet peanøttsmør, hvitløk, chili, soyasaus og litt brunt sukker for å balansere smakene. Denne sausen brukes i mange retter i Thailand og man kan gjerne lage mer og lagre til senere bruk.

Sett deretter kyllingbitene på et spyd og stek de i pannen eller på grillen. Server umiddelbart med den velsmakende sausen.

Panang curry

Denne klassikeren blander smaker fra Thailand, Malaysia og India. Det er faktisk en rett man kan spise på restauranter i både Thailand og i Malaysia, og navnet stammer fra den nordlige delstaten i Malaysia.

For oss nordmenn som ikke er så vant til sterk mat er dette en rett som passer best til kaldere vintermåneder. Den velsmakende sausen kombinerer et kick fra krydder med en tykk og god med kokosmelk. Grytens base begynner med rød karripasta, noe som er å finne på de fleste matbutikker.

Man kan bruke enten kyllinglår eller kyllingfilet, men for en ekstra mettende og velsmakende gryte anbefaler vi kyllinglår. Det mørke kjøttet på lårene er ofte mørere og mer velsmakende på grunn av det høyere fettinnholdet. Om man benytter seg av kyllinglår trenger gryteretten noe lengre koketid, noe man kan benytte til å spille dine favorittspill på Storspiller nettkasino.

Begynn med å brune kyllingen for å gi litt farge og å sette en god aroma i kjelen. Ta deretter kyllingen ut og surr løk sammen med karripasta og tomater.

Tom Yum og Tom Kha Gai

Kanskje de mest populære suppene i thaikjøkkenet kan fint lages hjemme dersom mann tar seg litt kunstneriske friheter. Om man ikke har tilgang på aromatene i ferskt format selger de fleste asiatiske butikker tørkede varianter. Dersom det ikke er et alternativ kan man få tak i en frysetørket pulverblanding av krydderne i de fleste store matbutikker.

I tillegg til de grunnleggende aromatene bruker man hvitløk, fiskesaus, kjøtt i form av skalldyr eller kylling. Om man skal lage Tom Kha Gai benytter man også kokosmelk for å gi den karakteristiske milde smaken og den fyldige konsistensen.

Denne retten er svært enkel å lage og det tar under 30 minutter fra start til slutt. Når maten er klar til servering kan man gi et ekstra kick av friskhet med en skive limesaft og chiliolje for å gi ekstra hete om man ønsker seg det.

Thai Green Curry (kylling)

Thaimaten er blitt så populær at det i dag er mulig å få tak i mange av de viktigste basisingrediensene i store matbutikker med et større utvalg. For å lage denne klassikeren trenger man grønn karripasta. Denne kan man enten lage selv eller kjøpe ferdig i enkelte butikker. Om man har tilgang på et godt utvalg av asiatiske matbutikker er det enkelt å lage den selv, men dersom det ikke er mulig er en grønn karripasta på glass et fullgodt alternativ.

Start med å brune kyllinglår eller filet i olje. Her kan man gjerne benytte peanøttolje eller sesamolje for å i en ekstra dimensjon til smakene. Ta deretter ut kyllingen og surr løk, hvitløk og hvitløk sammen med karripastaen for å blande smakene.

Fyll opp gryten med kokosnøttmelk og legg kyllingen tilbake i gryten for å gjøre den ferdig. Når det nærmer seg servering kan man fylle på med friske grønnsaker som gir god smak og krunsj. Det anbefales at disse legges inn mot slutten da man ønsker å beholde teksturen. Dette gjelder spesielt grønnsaker som paprika og sukkererter. Om man ønsker å bruke squash eller aubergine trengs lengre koketid.