Oslos beste thairestauranter

Thaimat har på mange måter blitt den nye kinamaten i Norge. I dag finner man Thairestauranter i alle små og store byer rundt om i landet. Dersom man ønsker thaimat som har det lille ekstra har vi laget en liste over våre favoritter i Oslo.

Rice Bowl

Denne restauranten har blitt en publikumsfavoritt på grunn av god smak, generøse porsjoner og gode priser. Restauranten startet for 20 år siden og har derfor blitt et kjent og kjært spisested for Osloborgerne. Nylig flyttet restauranten fra deres lokaler ved Youngstorget til Kvadraturen. Prisene er svært fornuftig tross en svært sentral lokasjon med fine lokaler. For under 200,- får man et godt måltid, og menyen byr på mange klassiske thairetter. Man går ikke sulten ut etter å ha spist en hovedrett hos Rice Bowl.

Thai Orchid

Denne restauranten har blitt svært populær det siste året. Anmeldelsene sier at maten er velsmakende og virker hjemmelaget. Det lille lokalet er koselig innredet, men fordums tid da restauranten var gresk henger igjen.

Generøse porsjoner og gode priser gir en matopplevelse som ikke byr på negative overraskelser for de som ønsker å prøve thaimat for første gang. Servitørene er hyggelig og møter deg med det typiske thaismilet og frasen «Sawasdee kap» når de ønsker å vise sin takknemlighet for ditt besøk.

Noodles & Soup

Ramen-nudler har tatt av i det siste, og det finnes flere gode restauranter som byr på dette i Oslo. Noodles & Soup byr i tillegg på ekte thaimat og fokuserer på de ulike nuddel og suppene fra det thailandske kjøkken. Her kan du prøve vår favorittsuppe, Tom Kha Gai, denne fyldige kyllingsuppen smaker av eksotiske galangal og chili, men tones ned av kokosmelken.

På denne restauranten kan du også lage din egen suppe ved å velge ingredienser fra en meny. Du velger hvilken kraft, kjøtt, nudler og grønnsaker som går inn i suppen. Servitøren bringer suppebollen til bordet før kokende kraft helles over og suppen er klar til å spises. Prisnivået er rimelig og porsjonene er generøse.

Melt Thai Kitchen

På Tøyen finner du en av de beste fusionrestaurantene i Oslo. Den har sin opprinnelse i thaimat og kokkene er fra Thailand, men de er ikke redd for å eksperimentere med både japansk og kinesisk for å skape unike opplevelser. De ble blant annet kjent for å være den første restauranten i Oslo som kunne by på Sushiburrito.

Sawan

Om man ønsker et mer fasjonabelt preg på thaimaten er Sawan stedet å gå. Restauranten befinner seg i en villa på Frogner hvor eksklusiv dekor gir en umiddelbar velkomst til Thaikulturen. Som en følge av lokasjonen er prisen nødvendigvis høyere enn andre thairestauranter i Oslo, og den passer kanskje best for en middag med kolleger enn en avslappet middag med venner.

Matrettene er en blanding av ekte thaimat og fusion. En rett som virkelig fortjener terningkast seks er entrecôten med chilliolje, hvitløk og thaibasilikum. Når maten kommer på bordet er det tydelig at det lagt mye sjel i presentasjonen, og man må nesten bare ta et bilde for Instagram.